Nachtmodus

Alle blogs

Help! Hoe kan ik goede content schrijven?

Je hebt een website aangeschaft en een huisstijl ontworpen, het enige wat nu nog moet gebeuren zijn de teksten schrijven. Zo gebeurd toch?

Datum: 07-03-2023

Content schrijven is niet eenvoudig, bovendien gaat er stiekem best veel tijd in zitten. Je kunt dit werk uiteraard altijd uitbesteden maar daar hangt een prijskaartje aan. Doe je het liever zelf? Kijk dan naar onze 6 tips:

  1. Begrijp je doelgroep: Het is belangrijk om te weten voor wie je schrijft en wat ze van je website verwachten. Analyseer je doelgroep en pas je inhoud daarop aan. Als je bijvoorbeeld een website hebt voor ouders van jonge kinderen, zorg dan voor informatieve en praktische inhoud.
  2. Bied waardevolle inhoud: Zorg ervoor dat je inhoud nuttig en waardevol is voor je bezoekers. Bied oplossingen voor problemen, deel kennis en inzichten en bied advies waar nodig. Hierdoor zullen bezoekers je website vaker bezoeken en terugkomen voor meer informatie.
  3. Houd het kort en bondig: Bezoekers hebben meestal weinig tijd, dus zorg ervoor dat de inhoud beknopt en gemakkelijk te lezen is. Gebruik korte alinea’s, tussentitels en opsommingstekens om de inhoud duidelijk te maken en te organiseren.
  4. Gebruik visuele elementen: Visuele elementen zoals afbeeldingen, video’s en infographics kunnen de inhoud aantrekkelijker maken en de boodschap versterken. Gebruik echter alleen visuele elementen als ze relevant zijn voor de inhoud en helpen om de boodschap over te brengen.
  5. Gebruik zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden in je inhoud om ervoor te zorgen dat je website wordt gevonden in zoekmachines. Plaats zoekwoorden in de titels, tussenkopjes en de tekst zelf. Zorg er echter voor dat de inhoud natuurlijk en leesbaar blijft. Meer weten over zoekmachines? Lees dan ons artikel over SEO en WordPress.
  6. Plaats regelmatig nieuwe inhoud: Zorg ervoor dat je website regelmatig nieuwe inhoud heeft, zoals blogs, nieuwsberichten en artikelen. Dit houdt je website actueel en zorgt ervoor dat bezoekers terugkomen voor meer informatie.

Door deze tips toe te passen ga je gegarandeerd goede content schrijven en biedt je altijd waardevolle informatie aan je bezoekers. Toch nog niet helemaal zeker van je zaak? Wij helpen je graag een handje via onze extra diensten.

Content uitbesteden

Indien je een Lukraak website aanschaft kun je de teksten ook door ons laten schrijven. De kosten zijn afhankelijk van het aantal pagina’s content. Vink deze service aan tijdens het bestelproces en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Interesse in een website?

Bestel direct