Nachtmodus

Alle blogs

De 5 voordelen van WordPress

Misschien zegt de term Content Management Systeem (CMS) je niet zoveel, toch zouden de meeste website niet functioneren zonder. Een CMS is een manier om teksten en afbeeldingen aan je website toe te voegen zonder dat je daadwerkelijke code hoeft te schrijven. Zie het als een tussenlaag tussen de website en alle content. Onze producten draaien allemaal op het meest bekende CMS: Wordpress.

Datum: 28-07-2022

Wat is WordPress?

Van alle CMS oplossingen wordt WordPress het meest gebruikt, namelijk 54,7%. Dat maakt WordPress veruit het meest populaire CMS ter wereld. Dat heeft te maken met een aantal belangrijke voordelen; de kosten, gebruiksgemak, plugins, beveiliging en SEO. In dit artikelen leggen we per onderwerp de voordelen uit.1. Kosten

Hier kunnen we kort over zijn, WordPress is namelijk helemaal gratis. Dat betekent niet dat je website ook kosteloos is. Maar je betaald dus niet extra voor het CMS zelf in tegenstelling tot andere oplossingen.

2. Gebruiksgemak

Misschien wel de belangrijkste reden om WordPress te gebruiken is het gemak. Het menu is logisch ingedeeld en alle menu items spreken voor zich. Het aanmaken van pagina’s of posts is zo gebeurd en vereist geen technische kennis.

3. Plugins

Bij Lukraak Webdesign proberen wij alle componenten zelf te bouwen. Op die manier houden we de controle over de gehele website en zijn we zo min mogelijk afhankelijk van derden. Toch ontkom je er niet altijd aan bepaalde software kant-en-klaar te implementeren. Gelukkig is er een enorme bibliotheek aan plugins beschikbaar waardoor zo goed als elke functionaliteit te bouwen is.

4. Beveiliging

Een bijkomend voordeel van een veel gebruikt stuk software is de beveiliging. Als meer dan 17% van alle websites wereldwijd WordPress gebruikt dan hebben we het over honderden miljoenen websites. Reden genoeg voor WordPress om de beveiliging goed op orde te hebben. Zo verschijnen er wekelijks updates om de website waterdicht te houden. Een goede reden om gelijk de jaarlijkse onderhoudsbeurt aan te schaffen bij Lukraak.

5. SEO

Een goede website hebben is één, maar vindbaar zijn op Google is minstens zo belangrijk. WordPress weet exact waar zoekmachines als Google opletten zodat de website hoog in de zoekresultaten terecht komt. Bovendien bieden wij bij Lukraak extra services aan om je vindbaarheid nog meer te vergroten.

Wist je dat

Van alle websites wereldwijd gebruikt 17,6% Wordpress. Dat zijn grofweg 455 miljoen websites. Enkele voorbeelden zijn: De BBC America, Microsoft News maar ook de website van The Rolling Stones.

Interesse in een website?

Bestel direct