Nachtmodus

Alle blogs

Wanneer is het tijd voor een nieuwe website?

Datum: 15-04-2023

Als kleine ondernemer heb je het druk met het runnen van je bedrijf, waardoor je vaak niet aan het updaten van je website toekomt. Maar wanneer is het nu echt tijd voor een nieuwe website? In dit artikel bespreken we de belangrijkste signalen waaraan je kunt herkennen dat het hoog tijd is voor een frisse start.

Verouderd design

Een verouderd design kan ervoor zorgen dat potentiële klanten je bedrijf niet serieus nemen. Als je website eruitziet alsof het jaren geleden voor het laatst is bijgewerkt, is het tijd voor een make-over. Zorg voor een modern, strak design dat past bij de huidige trends en verwachtingen van gebruikers.

Slechte gebruikerservaring

Als je merkt dat klanten moeite hebben om de gewenste informatie te vinden of dat je veel afgebroken bestellingen hebt, dan is het tijd voor een nieuwe website die een betere gebruikerservaring biedt. Zorg voor een overzichtelijke navigatie, snelle laadtijden en een responsive design dat zich aanpast aan alle schermformaten.

Onvindbaar in zoekmachines

Een belangrijk aspect van je online aanwezigheid is de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Als je merkt dat je website niet goed scoort op belangrijke zoekwoorden of dat je concurrenten je steeds verder voorbijstreven, kan het zijn dat je website niet goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Een nieuwe website met een SEO-vriendelijke structuur kan je helpen beter gevonden te worden.

Verandering in je bedrijfsfocus

Als je bedrijf de afgelopen jaren veranderd is en je huidige website niet meer goed aansluit bij je huidige producten, diensten of doelgroep, is het tijd voor een update. Een nieuwe website die past bij je huidige bedrijfsstrategie kan helpen om je bedrijf op de kaart te zetten en klanten te overtuigen.

Veiligheidsproblemen

Heb je te maken gehad met veiligheidsincidenten zoals hacking of malware? Of maak je nog gebruik van verouderde software en plug-ins? Het is cruciaal om je website veilig en up-to-date te houden. Kies voor een nieuwe website met de nieuwste beveiligingsmaatregelen om jezelf en je klanten te beschermen.

Geen gebruik van moderne functionaliteiten

Tegenwoordig zijn er tal van functies en integraties die je kunt toevoegen aan je website om de gebruikservaring te verbeteren en je bedrijf te laten groeien. Denk aan chatbots, e-commerce-functionaliteiten en koppelingen met social media. Als je website deze mogelijkheden niet biedt, is het tijd voor een upgrade.

Het updaten van je website is essentieel om bij te blijven in het digitale landschap. Let op tekenen van een verouderd design, slechte gebruikerservaring, verminderde vindbaarheid in zoekmachines, veranderingen in je bedrijfsfocus, veiligheidsproblemen en het ontbreken van moderne functionaliteiten. Als je één of meerdere van deze signalen herkent, is het tijd voor een nieuwe website.

Interesse in een website?

Bestel direct